Foton på GöteborgsOperans sångare, musiker och dansare bland jord, mossa, slingrande rötter och blommor.
Detta bildprojekt har vunnit guld i Svenska Designpriset 2020.

Den prisbelönta bildserien består av foton på GöteborgsOperans artister – dansare, sångare och musiker i helt andra miljöer än på scenen. Serien är en del av ett långsiktigt bildprojekt där operans artister placeras i miljöer för de fyra elementen (jord, luft, eld, vatten). I de vinnande bilderna är temat jord.

Bildsviten används i kommunikation kring nuvarande spelår och syns framför allt i GöteborgsOperans säsongsprogram för 2020/2021.

Tigande scen, ljudlös musik

För att scenen är tigande. För att musiken är ljudlös. För att stjärnorna är stumma. Men de platta, fyrkantiga, visuella presentationerna lever upp för fullt och vi får uppleva vad denna konstart förmår. Djupt delaktiga och medagerande som vi blir.”

Det är juryns guldmotivering i Svenska Designpriset i kategorin Foto; ett pris som tilldelades GöteborgsOperan vid den digitala prisgalan på Gothia Towers i Göteborg.

För idéarbetet står GöteborgsOperans AD/formgivare Camilla Simonson, fotograf Mats Bäcker och copywriter Carin Arell. Bildbearbetningen är gjord av konstnären Muhammad AliAnna Carlberg ansvarar för mask- och kostymdesign och projektledare är Charlotte Ljungman.

Priset ger energi

– Att få pris i en prestigefylld tävling – särskilt i en tid präglad av isolering och stillastående – ger enorm energi och ett ännu större mod att vidareutveckla vårt interna, kreativa arbete. Det är återigen ett enastående arbete som ligger bakom årets pris. Vi är så stolta och glada, säger GöteborgsOperans kommunikationschef Lena Jaksch.

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation vars målsättning är att främja och utveckla svensk grafisk design.

Foto: Mats Bäcker

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.