Konstnärsnämnden fick i början av oktober ytterligare 200 milj kronor att fördela (till de 20 milj kronor man fick i juni). Det är denna omgång som kallas Krisstipendium 2 bland kulturadministratörer.

Från och med idag torsdagen den 8 oktober är utlysningen för krisstipendierna öppen. Man söker dessa stipendier digitalt.
Sista ansökningsdag är 22 oktober. 

Krisstipendium 2 är en del av det krisstöd som Konstnärsnämnden har fått i uppdrag av regeringen att fördela ut. Syftet är att stödja yrkesverksamma konstnärer med anledning av de ekonomiska konsekvenser som Covid-19 medfört. 

Krisstipendium 2 kan sökas av yrkesverksamma konstnärer på en professionell nivå inom bild och form, musik, teater, film, dans och cirkus; enskilda utövare och frilansande. Sökande ska även vara bosatt eller verksam i Sverige.

Konstnärsnämndens Krisstipendium 2 riktar sig till yrkesverksamma konstnärer på en professionell nivå inom bild och form, musik, teater, film, dans och cirkus och är till för enskilda och främst frilansande konstnärer. 

Mer om Krisstipendium 2 här


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.