En nyskriven musikal om den franska sångerskan Édith Piafs liv får premiär i Stockholm i september 2020. I huvudrollen hörs och syns 14-åriga Beata Ernman, som gör sin musikaldebut. I Forever Piaf spelar även hennes mor, Malena Ernman, en äldre version av den franska chanson-stjärnan.

Beata Ernman gör musikaldebut när hon spelar Edith Piaf som ung.

– Så länge jag kan minnas har jag dansat och sjungit. Jag har lyssnat på Édith Piaf under min uppväxt men det är först nu jag har fått hela hennes historia. Att få framföra hennes odödliga musik är en dröm som går i uppfyllelse, säger Beata Ernman i ett pressmeddelande.

För manus och regi svarar Rikard Bergkvist och skådespelaren Björn Kjellman medverkar på scenen tillsammans med de båda medlemmarna i Ernman-familjen. Musikaliskt ansvarig är Kristofer Nergårdh.

Édith Piaf föddes 1915 och dog 1963 (i levercancer). Hon är förmodligen Frankrikes mest kända artist genom tiderna. Senast 2007 förevigades hennes liv på vita duken i La vie en rose (hennes signaturmelodi) med Marion Cotillard i huvudrollen.

Forever Piaf har premiär på Göta Lejon i Stockholm den 19 september 2020.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.