Regeringen har den 19 december utsett Kajsa Ravin till generaldirektör för Kulturrådet med tillträde den 9 mars 2020.

Regeringen har även fattat beslut om ledamöter i styrelsen; Svante Weyler blir ny ordförande från 1 januari 2020. Han har tidigare varit förläggare för det egna förlaget Weyler och dessförinnan förlagschef på Norstedts.

Gävle – Karlstad – Uppsala > Kulturrådet

Kajsa Ravin är sedan 2018 kulturdirektör i Region Uppsala och har tidigare bland annat arbetat som förvaltningschef för kultur och fritid i Gävle kommun och som verksamhetschef i Karlstads kommun. Ravin har även arbetat vid flera kulturmyndigheter, bland annat Statens kulturråd, där hon var handläggare för samtidskonst. Hon har också erfarenhet av internationella samarbeten.

– Det är med glädje jag återvänder till Kulturrådet men jag känner också tyngden i ansvaret som rollen medför. Alla som verkar inom kultursektorn, professionella som ideella, märker av att vi är i en tid präglad av stora förändringar. Kulturrådets roll förblir central för utvecklingen av konst- och kulturliv i hela landet, säger Kajsa Ravin.

Ny styrelse

Den nya styrelsen för Kulturrådet gäller från den 1 januari 2020 till den 31 december 2022.

  • Svante Weyler, skribent och f.d. förläggare (ny) 
  • Kjell Englund, koordinator
  • Malena Ernman, artist
  • Aris Fioretos, författare och professor
  • Ann-Sofie Köping Olsson, högskolelektor och forskare
  • Po Tidholm, journalist och författare (ny) 
  • Klara Tomson, Fil. dr och utredare (ny) 

Ytterligare en ledamot kommer att tillsättas under våren 2020.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.