De har musicerat ihop sedan de var 10 år unga. Idag är de knappt 30, cellisten Andreas Lavotha och pianisten Christopher Hästbacka.

Redan 2018 startade de Askanäs Kammarmusikfestival på Ekerö (ett arv efter cellisten Elemér Lavothas festival som var igång på 1980/90-talet).

Askanäs Kammarmusikfestival inträffar den 23-25 augusti på Ekerö utanför Stockholm och inleds med en italiensk afton i Ekerö kyrka. Tenoren Tobias Westman framför italienska operaarior ackompanjerad av Christopher Hästbacka och efter paus spelas Pjotr Tjaikovskis Souvenir de Florence.

Lördagen den 24/8 är festivalen på en gård på Munsö, Östanlid – en heldag med två kammarkonserter, en i folkton och en i gammaldags salongsanda. På gården finns också keramikutställning, lunchservering med mat odlad på gården, föredrag av gårdsägare Bo Lundaahl, masterclass med studenter från Södra Latins gymnasium och rundvandring i fruktträdgården.

Avslutningsdagen, söndagen den 25/8, är finalkonserten i Ekerö kyrka. Programmet består av en musik av Clara Schumann samt musik av Johannes Brahms och Robert Schumann. Efter paus blir det Dmitrij Sjostakovitjs pianokvintett.

Unga musiker – tillsammans med etablerade

Alla medverkande är unga, lovande musiker. Som t ex violasten Louisa Tatlow, voilnsterna Charlotta Grahn Wetter, Henrik Naimark Meyers och Brusk Zanganeh i sällskap med etablerade musiker som Kungl Filharmonikernas 2:e konsertmästare Patrik Swedrup och ytterst välmeriterade cellisten Elemér Lavotha.

Dessutom är två trio-ensembler igång: Trio Mendel (med Karolina Martinsen, violin, Johanna Arnberg, cello, och Marcin Tjernbäck, piano) samt Trio KEFT (med Edit Lundström, flöjt, Klara Lundaahl, violin, och Frida Hedrenius, cello).Mer info om festivalen › 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.