Operastart – traditionellt, men en sticker ut

Med sommaren över, kommer alla säsongsupptakter. Så även i operavärlden. I slutet av augusti/början av september är det full fart i de svenska operahusen.

Kungl Operan i Stockholm öppnar med Askungen av Gioacchino Rossini, i uppsättningen från 2017. Angelina sjungs av den estländska sopranen Dara Savinova.
Kungl Operans kör, Hovkapellet och Ramon Tébar, dirigent.

GöteborgsOperan startar med Wolfgang Amadeus Mozart och Figaros bröllop (hade nypremiär i maj i år). Sopranen Sofie Asplund är tillbaka i den roll hon gjorde scengenombrott med för några år sedan, Susanna.
Göteborgsoperans kör och orkester, Rory Macdonald, dirigent.

Norrlandsoperan tar upp vårens version av Hans och Greta, med musik av Engelbert Humperdinck; en familjeföreställning med bl a Linnea Sjösvärd och Elisabeth Leyser i huvudrollerna.
Norrlandsoperans Symfoniorkester och barnkör, Anja Bihlmaier, dirigent.

Malmö Opera svarar för den mest originella säsongsstarten bland de svenska operahusen – Höstsonaten, ett relationsdrama baserat på Ingmar Bergmans filmklassiker med samma namn  Huvudrollerna är besatta med tre toppsångare – Charlotte Hellekant, Erica Sunnegårdh och Helena Juntunen.
Malmö Operakör och operaorkester, Patrik Ringborg, dirigent.

Musiken är skriven av finske tonsättaren Sebastian Fagerlund och librettot av författaren Gunilla Hemming. Höstsonaten hade premiär på Helsingforsoperan hösten 2017, då med Ann Sofie von Otter i en av huvudrollerna (Erica Sunnegårdh och Helena Juntunen var med även i den uppsättningen).LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.