Tjolöholms slott utanför Kungsbacka är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och med en fantastisk natur och havslandskap.

Härifrån blir det valborgskonsert, med mycket körsång, i ett program som sänds i SVT1 på Valborgsmässoafton den 30 april kl 18.45-19.30 (finns också på SVT Play).

Medverkande är Svenska Kammarkören och barnkören Änglakören, som framför både nya och klassiska verk som hyllar våren tillsammans med ungdomar ur stråksektionen av Dream Orchestra.
Ciceron för konserten är skådespelaren Kjell Wilhelmsen.

Publikytorna är på gräsmattan nedanför slottet så, där publiken sitter picknickfiltar eller på stolar.


Det påkostade Tjolöholms slott ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods. Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare.

Godset ägs av Stiftelsen Tjolöholm med syfte att bevara och utveckla egendomens natur- och kulturvärden. Varje år gästas godset av omkring 250 000 besökare.


Foto: Kajsa Sjölander

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.