Han är musikanförare vid Livgardets Dragonmusikkår (en av de tre orkestrar som ingår i Försvarsmakten). Han är regementstrumslagare och är den som leder verksamheten vid parad, till fots såväl som till häst.

Dragonmusikkår utan hästar

Lördagen den 5 januari kan Eugen Qvarnström höras som konferencier i Dragonmusikkårens festkonsert i Kungasalen vid Kungl Musikhögskolan, Stockholm.

Då ska Sveriges enda beridna musikkår släppa alla tyglar och presentera ett program under rubriken Dragoner, Dans och Dekadens. Vad för slags musik det blir avslöjas inte, utan det får publiken försöka klara av direkt i konserten. Livgardets Dragonmusikkår dirigeras av David Björkman.

Vaktparad-debut vid 12 års ålder

Eugen Qvarnström debuterade i vaktparaden till Stockholms slott som trumslagare i Hemvärnet redan vid 12 års ålder. Genom åren i den militärmusikaliska traditionen framträdde han i tonåren med Flygvapnets musikkår (Stockholms Blåsarsymfoniker), Hemvärnets musikkår i Södertälje och FBU musikkår, värnplikt som slagverkare vid Arméns musikkår, regementstrumslagare och truminstruktör vid Arméns Trumkår och vid Livgardets Dragonmusikkår sedan 2009.

Ett av hans största minne är att ha fått spela på Gustav III:s silverpukor från 1771, vilket skedde vid Kronprinsessans bröllop med herr Daniel Westling 2010.

Här bokar du biljett ›LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.