I oktober får Norrköpings Symfoniorkester(SON) ny orkesterchef. Det blir Marika Dahlbäck (f. 1987) som tillträder tjänsten. Cellist och frilansmusiker, men även pedagog, festivalarrangör och producent vid ett antal operaproduktioner, bland annat i Dalhalla, samt i Vattnäs konsertlada.

– Det är orkestermusik som är min hemmaplan, säger Marika Dahlbäck. Och jag känner mig hedrad över att få uppdraget som orkesterchef över en så fantastiskt fin orkester.

 

Norrköpings Symfoniorkester är också nöjda:

– Vi är oerhört glada över att kunna välkomna Marika Dahlbäck som orkesterchef, säger orkesterns konstnärlige chef Henrik Marmén. Marika har en bred erfarenhet av branschen och att hon själv är musiker i grunden innebär att hon har en god insikt i musikernas arbetsmiljö och villkor. Hon blir ett viktigt tillskott i orkesterns administration och i ledningsgruppen för Scenkonstbolaget i Östergötland.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.