Minns ni Camerata Nordica som i december 2016 brutalt slaktades av Länsmusiken i Kalmar län? En toppensemble bland de svenska kammarorkestrarna som inte längre fick besked om hur det fortsatta spelåret skulle fortsätta. iMusiken skrev om detta här ›

Aurora Chamber Orchestra med Terje Tønnesen

Nu tar Cameratans tidigare konstnärlige ledare Terje Tønnesen och flera av hans medmusikanter musikalisk revansch genom att formera sig i ensemblen Aurora Chamber Orchestra, med bas i Vänersborg och Trollhättan. Tønnesen är konstnärlig ledare, liksom violinist.

 

Aurora Chamber Orchestra gästar Vara Konserthus för första gången den 23 februari. I fokus vid denna konsert står Thomas Manns kortroman Döden i Venedig och det kommer att framföras musik av Gustav Mahler, Jaques Offenbach, Fritz Kreisler och Anton Webern. Dessutom spelas Romans för violin och piano av Amy Beach samt Richard Wagners Förspel till Tristan och Isolde.

 

I Luchino Viscontis filmatisering av Döden i Venedig, från 1971, är Adagiettot (fjärde satsen ur Mahlers Symfoni nr 5) en central och vacker komponent. Stycket är Gustav Mahlers kanske mest kända komposition och ett av hans mest framförda verk.

Skådespelaren Stefan Sauk medverkar med textläsning ur Thomas Manns roman, liksom med texter av Knut Hamsun. Camilla Lundberg är konsertpresentatör.

 

Konserten ges också i Trollhättan den 22 februari.

Mer om konserten ›

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.