Prisade för musicerande i Luthers anda

Stockholms stift har ett kyrkomusikaliskt pris, S:ta Ceciliapriset, som årligen delas ut. I samband med stiftets kyrkosångarhögtid Jubilate  i Gustaf Vasa kyrka, överlämnades priset till Karin Runow, Sollentuna, och Sonny Jansson, S:t Matteus församling ii Stockholm.

Karin Runow får Ceciliapriset för att hon i Luthers anda är en skapande kyrkomusiker och tonsättare med fokus på barnen. En inspirerande kulturbärare och folkbildare med fötterna på jorden och hjärtat i evangeliet, enligt juryns motivering.

Sonny Jansson får Cecilapriset för att han i Luthers anda, som kör- och orkesterdirigent, bygger broar mellan kyrka, tonsättare och lärosäten. Med konstnärlighet, kreativitet och djupt rotad övertygelse inspirerar han amatörer och professionella  i vetskap om att ett plus ett alltid är mer än två, motiverar juryn sitt val.

Pristagarna får diplom och 20,000 kronor var.


S:ya Ceciliapriset instiftades av Stockholms stift 1992 och delas ut till någon som på ett förtjänstfullt sätt verkar för kyrkomusiken i Stockholms stift. Nominerar gör arbetskamrater eller församlingsbor.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.