Nobelveckan 2017 stundar och når sin kulmen med prisutdelning och bankett på söndag den 10 december.

Som gemensam röd tråd genom Nobelprisbankettens alla tre divertissement är det kammarorkestern Musica Vitae från Växjö med sin konstnärliga ledare Malin Broman som kommer att spela.

Aurora borealis, dvs norrsken.

Nobelstiftelsen avslöjar att musik, mat och blomsterarrangemang ska samspela i en hyllning till det arktiska islandskapet. Det musikaliska divertissementet i tre akter är inspirerat av is och norrsken, Aurora Borealis, och producerat av Lisa Långbacka och Mats Jankell.

Musiken är en hyllning till naturen i norr och rör sig från ”isinstrumentens toner till ljudet av smältvattnet”.

Blå hallens blomsterdekorationer samspelar med ljussättningen och isskulpturer, skapade av Ishotellet i Jukkasjärvi.

Under kvällen framträder bland andra Cullbergbaletten, Musica Vitae, Malin Broman, Ane Brun, Lena Willemark och Lisa Långbacka. De senare två med stycken som har specialkomponerats för Nobelbanketten. Även Cullbergbaletten framför ett verk som har skapats speciellt för det här tillfället.

– Att en orkester utanför storstadsområdena når den här konstnärliga nivån är unikt och vi gläds åt att att hela Sverige kan följa orkesterns medverkan i SVT:s direktsändning, säger orkesterchefen Susanne Rydén och Musik i Syd-chefen Martin Martinsson.

 

Nobelbanketten sänds i SVT2 den 10 december med start klockan 19.00.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.