Låtskrivarna och musikproducenterna på Musikhögskolan Ingesund (Karlstads Universitet) har nu arbetat fram 2017 års jullåt – We Are Christmas. Årets jullåt samlar in pengar till Musikhjälpen som i år har temat ”Barn är inte till salu”.

20 studenter på kursen Musikproducent, låtskrivare och entreprenör har själva skrivit och producerat jullåten, under ledning av musikläraren Carl Utbult (längst bak på bilden).

Konstellationen Ingesund Christmas Ensemble innefattar även fyra sångsolister – Jonathan Bergendahl, Elias Lindholm, Rebecka Strågefors och Elin Zampieri –  skolans musiker och gästmusiker som Ale Möller, Arto Järvelä och Ben Philips.

– Med tanke på allt som hänt det senaste året, var vi ganska tidigt enade om låtens tema, säger studenterna. Projektet tog fart redan i september. Då kom vi överens överens att låten skulle handla om gemenskap och att man tillsammans kan åstadkomma förändring. Slutresultatet blev en mäktig powerballad med storslagen stråkorkester och kör samt keltiska inslag.

Lyssna på Spotify:

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.