Första pris, Publikens pris, Orkesterns pris och Ungdomens pris – alla priser gick till Cornelia Beskow (f. 1986) vid en galafinal i The Lauritz Melchior International Singing Competition i Aalborg, Danmark.

Sexton utvalda sångare från hela världen deltog i tävlingen och fyra av dem gick vidare till galafinalen den 18 november i närvaro drottning Margrethe, tävlingens beskyddare, och med danska radions P2 som officiell partner.

De övriga priserna gick till Insu Hwang, Korea (2:a), Cameron Schutza, USA (3:a), samt Hyunjee Kim, Sydkorea (4:a).

Orkestern på plats var Aalborg Symfoniorkester under ledning av österrikiske dirigenten Friedemann Layer.

 

Cornelia Beskow tog sin masterexamen från Operahögskolan i Stockholm våren 2015. 2017 rolldebuterade hon som Sieglinde vid Kungl Operan, Stockholm.

2012 tog hon solistexamend från Operaakademiet i Köpenhamn. 2014 tilldelades hon Anders Walls Confidencen-stipendium och våren 2017 utsågs hon till den första mottagaren av det nyinstiftade Kungliga Operans Anders Wall-stipendium som delades ut på Operan i samband med hennes hyllade rolldebut som Sieglinde i Wagners Valkyrian.


Lauritz Melchior (1890–1973) var en stor, dansk (hjälte)tenor. Han debuterade 1924 vid Royal Opera House i London. 1924 – 1931 sjöng han vid Bayreuth. Merparten av hans framträdanden (519 föreställningar) skedde vid Metropolitan i New York.

 

 

Foto, överst: Britt Lindemann

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.