Marinens Ungdomsmusikkår paraderade i Kina

Inte känt av så många svenskar, men desto mer av hundratusentals kineser – Marinens Ungdomsmusikkår Kronan blev inbjudna av Kinas kulturdepartement för att delta i ett militärt tattoo i Nanchang i sydöstra Kina (tillsammans med ett tjugotal andra kårer och band från olika delar av världen).

Det hände i slutet av september i år, 5th Nanchang International Military Tattoo, ett jätteevenemang som sändes på tv över hela Kina.

Emelie Jansson, en av medlemmarna i ungdomsmusikkåren, berättar:

– Resan bjöd på många överraskningar. Den första var klimatet som gav oss ett varmt välkomnande när vi klev av planet i Nanchang; vilken värme! Vi hade föreställt oss en temperatur lite varmare svensk sommar, men ojoj, det visade sig vara runt 35 grader varje dag.

– Första dagen bestod av repetition. Vi tränade på vårt figurativa program framför ett köpcenter i närheten av hotellet. På kvällen åkte vi in till centrum för att repetera öppningsceremonin. Ceremonin hölls på ett torg, Bayi square, och avslutades med en parad i Nanchangs centrum.

Jublande kineser

– Paraden var en utmaning, men samtidigt så otroligt rolig. Trottoarerna var fulla av jublande kineser, kinesiska flaggor och filmande mobiltelefoner.

– Det var en häftig, känsla att gå på gatan, spela svenska marscher, flaggorna i topp. Man var stolt över att representera Sverige i värmen och i en nästan genomsvettig uniform.

Tattooföreställningarna hölls vid den vackra Tengwang-paviljongen och i en stor idrottsarena i Nanchang.

En av kvällarna hade Marinens ungdomsmusikkår en konsert på Jiangxi Agricultural University där man träffade och knöt kontakter med universitets orkester.

Mer om Marinens ungdomsmusikkår här

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.