Han hör till den yngre tonsättargeneration i Sverige; Daniel Fjellström född 1983 i Gällivare, uppvuxen i Härnösand och numer verksam från Malmö.

Han har studerat arrangering och komposition vid Musikhögskolan i Malmö för bl.a. Rolf Martinsson och Håkan Andersson samt vid Royal College of Music i London för Alison Kay.

2012 vann Fjellström Uppsala Tonsättartävling med Quiet arcs/Pulsating surfaces för orkester.

 

Vid presentationsdagen i Växjö i juni för ny svensk orkestermusik (där Music Vitæ och Musik i Syd stod som värdar), fanns Daniel Fjellströms musik med (mer här ›).

 

Nu får Daniel Fjellström chansen hos Musica Vitæ, igen. Orkestern har beställt ett verk för stråkorkester som man planerar att uppföra våren 2019.

Under tiden håller Fjellström på att skriva en kammaropera (för Man Must Sing, en ensemble som beställer, producerar och framför nyskriven och normkreativ scenkonst på svenska). Operan kommer att ha premiär under hösten 2018.

 

Daniel Fjellströms webbplats
Musica Vitæs webbplats

 

Foto, Musica Vitæ: Alexander Mahmoud


Jo, det finns ytterligare en ung svensk tonsättar-Fjellström: Marcus Fjellström, född 1979. Verksam i Berlin och känd för sina verk i gränslandet mellan nutida konstmusik, elektronisk musik och videokonst.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.