En dag tar äggen slut för alla dem födda med livmoder. Mitt i livet.

Det blev till ett körverk och en föreställning baserad på personliga berättelser om klimakteriet – äggen är slut.

Underlaget är intervjuer med 17 kvinnor från 48 till 73 år; kvinnor med olika bakgrund och livserfarenheter som Annica Carlsson Bergdahl gjorde. Poeten Lina Ekdahl och tonsättaren Paula af Malmborg Ward tog vid. Tillsammans med regissören och koreografen Janne Wettre blev det till föreställning som har premiär i Röda Sten Konsthall, Göteborg, den 21 januari.

Hur ser erfarna kvinnor på dåtid och framtid? Hur är det i klimakteriet? Vad är drivkraften? Vilka är drömmarna? Hur känns kroppen? Hur är det med lusten? När är njutningen som störst? Vad är viktigt? Omkring dessa frågor cirklar föreställningen ’äggen är slut’.

Det är skrivet för damkör och slagverk. Johanna Thür leder kören Ymna med slagverkaren Anna Gustavsson. Bildspel med fotografier av Elisabeth Ohlsson Wallin och ljussättning av Anna Wemmert blir visuella förstärkningar av ’äggen är slut’.

 

Foto, Röda Sten Konsthall: Hendrik Zeitler

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.