Efter årsskiftet (den 15 januari 2025) tar Karin Beckman över rodret på Vara Konserthus efter Petra Kloo som från december börjar som vd för Musik i Syd.

Karin Beckman kommer närmast från tjänsten som verksamhetschef för Kulturkvarteret i Örebro och har tidigare bland annat arbetat som kulturchef i Vara kommun.

Karin Beckman anses som en erfaren ledare och har genom åren arbetat som bland annat kulturchef och personalchef samt har en bakgrund som beteendevetare och KBT-terapeut. Som verksamhetschef för Kulturkvarteret i Örebro har hon ansvarat för driften av verksamheten och programsättning för tre publika scener samt konferensverksamhet. Kulturkvarteret invigdes 2020 och inrymmer konsthall, kulturskola, stadsbibliotek, gymnasium, tre publika scener samt restaurang. 

Konserthusets styrelseordförande Sture Carlsson är nöjd med rekryteringen:

– Vi är mycket glada att vi har hittat en ny VD med rötter i Vara och som vi tidigare haft ett mycket gott samarbete med när hon var kulturchef i Vara kommun. Vi tror att hon är rätt person att driva utvecklingen av Vara konserthus vidare inte minst i tider när resurserna för konstnärlig utveckling kan antas var begränsade under överskådlig tid. Hennes grundmurade erfarenhet av livet i Vara kommun hoppas vi kommer att göra henne till rätt person att vidga publikunderlaget genom att locka grupper som ännu inte upptäckt konserthusets verksamhet, säger Sture Carlsson.


Foto: Daniel Strandroth

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.