För femte året i rad kommer nu det speciella sommarevenemanget In Between Music Festival. Det händer den 25–31 juli 2024 på turisttäta Bjärehalvön, men lokaliserad till platser som inte brukar höra till de vanligaste semestermålen: Tåstarps kyrka i Hjärnarp utanför Ängelholm, kompletterat med Ravinen Kulturhus i Båstad.

Det blir fem dagar med musik mellan genrerna, som musikerna och festivalledarna Stefan Klaverdal och David Härenstam kallar det. Klaverdal är kompositör och kyrkomusiker i Hjärnarp-Tåstarps församling, Härenstam är gitarrist som bland annat grundat oh driver Stockholm Chamber Music.

In Between Music Festival bjuder på svenska och internationella artister med bland annat kammarmusik skriven av jazzlegenden Chic Corea, fri improvisation med basisten Peter Janson och sångerskan Helena Ek, till en stillsam minimalistisk meditationskonsert med Härenstam/Klaverdal. Dessutom medverkar gitarrduon The Gothenburg Combo med både en rolig familjeföreställning för barn och ungdomar liksom i ett eget konsertprogram.

Det ryms mycket mellan musikgenrerna

25 juli Chick Corea – ett musikaliskt porträtt 
Chick Corea; den amerikanske jazzpianistens betydelse inom modern jazz är svår att överskatta. Denna hyllningskonsert fokuserar på hans kanske lite mindre kända kammarmusik. Vibrafonisten Roger Svedberg tillsammans med Armandokvartetten (musiker från Norrlandsoperan) och den spanske pianisten Adrian Moncada ger ett lika utmanande och som virtuost program.

26 juli – Oändlige Johann Sebastian!
Det blir ”tusen aspekter av en mästare” med violinisten Christian Svarfvar och kammarensemble som framför succén Infinite Bach som kongenialt har arrangerats av kompositören/pianisten Johan Ullén.

27 juli – Drömmar och fågelsång 
En gratiskonsert som ges på förmiddagen i Tåstarps medeltida kyrka. Meditativa kompositioner och improvisationer av Stefan Klaverdal och en rad musiker.

27 juli Hur klingar poesi?  
Med material från Lasse Lucidor till Bruno K Öijer rör sig jazz- och improvisationsmusikern Peter Janson och sångerskan Helena Ek fritt mellan tonsatta dikter av Lasse Lucidor, Carl Michael Bellman, Cornelis Vreeswijk och nyskriven musik till texter av Sonja Åkesson, Lisa Ekdahl, Kristina Lugn och Bruno K Öijer.
Jazz och improvisationsmusikern Peter Janson och Helena Ek är kända för sina tolkningar av tidig musik och folkmusik. Här möter vi tonsatta dikter av Lasse Lucidor, C. M. Bellman, Cornelis Vreeswijk och nyskriven musik till texter av Sonja Åkesson, Lina Ekdahl, Kristina Lugn och Bruno K Öijer blandat med folklig poesi och musik.

28 juli – Familjekonsert
Historielyssnarna är en underhållande konsert för barn, ungdomar och glada vuxna! Vad sjöng man på Gustav Vasas tid? Varifrån kommer sångerna som Pippi, Karlsson på taket och Emil i Lönneberga sjunger? Vem var den där Bellman? 
The Gothenburg Combo, dvs gitarristerna David Hansson och Thomas Hansy, i full frihet med en rasande rask genomgång av den svenska musikhistorien.

28 juli – The Gothenburg Combo med gäster
Hur låter en bok? The Gothenburg Combo har ställt frågan till några av Sveriges favoritkompositörer, från Georg Riedel, Jojje Wadenius och Loney Dear till Lena Willemark och Rebecka Törnqvist, och fått en samling av inte mindre än 34 nyskrivna verk från Sveriges musikliv.

31 juli – Stumfilm med livemusik

Livemusik till stumfilmen Die Stadt ohne Juden (från 1924) med två prisbelönta amerikanska musiker: pianisten Donald Sosin har flera gånger fått pris som ”världens bästa stumfilmspianist”. Alicia Svigals, violin, startade New York-baserade The Klezmatics, ett av världens mest berömda klezmerband och anses av många som en av världens bästa klezmerviolinister.

Mer info om festivalen ›


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.