En av de skickligaste lärarna inom solistiskt slagverk i landet är Daniel Berg. Vid Kungl Musikhögskolan, KMH, undervisar han sedan 2016 som lektor bland annat på masterprogrammet i kammarmusik och i avancerade påbyggnadskurser för slagverk.

Daniel Berg är marimbasolist, en flitig kompositör och omtyckt lärare. Nu befordras han från lektor till professor.

Han fick sin första kontakt med marimban som 19-åring tack vare slagverkaren och pedagogen Anders Åstrand.

Sedan dess har Daniel Berg gjort mer än 300 uppföranden tillsammans bland annat Anders Åstrand, Fredrik Duvling i Rhythm Art Duo, violinisten Tobias Granmo i Duo Granmo-Berg, samt med organisten och tf. KMH-rektor Johannes Landgren samt skådespelaren Henric Holmberg.


Bilden överst: Stig Magnus Torsén, foto

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.