Studio Acusticum i Piteå och statliga Konstnärsnämnden anordnar kompositionsresidens. I år för nionde gången. Det blir musikerna och komponisterna Frida Johansson och Jonas Svennem som får var sin fyra veckors vistelse vid Studio Acusticum och ett stipendium om 40,000 kr.

Frida Johansson arbetar som musiker/komponist/musikproducent och skapar musik för teater, film, dans, dataspel och radio.

Hon har bland annars skrivit musik till radiojulkalendern Bergvaktarens hemlighet, till dataspelet Star Stable, till teaterpjäsen Handbok för husmödrar på Västerbottensteatern och till dokumentärfilmerna Puss, hejdå. Hon är även medlem i vokalkvartetten Kraja och framträder med detta band samt med andra som exempelvis Jeff Elliot och Säkert.

Hennes plan för vistelsen är att plocka fram favorittemata från olika projekt de senaste åren. Hon vill även få möjlighet att komponera helt nya teman med inspiration av orgeln och platsen.

Kompositören och musikern Jonas Svennem är medlem i bandet Winhill/Losehill. Det senaste fullängdsalbumet The Grief släpptes tidigare i år och var det tredje i ordningen. Han har ett pågående musikaliskt samarbete med dirigenten och arrangören Hans Ek och sedan länge även ett konstnärligt samarbete med den franske manusförfattaren Jean-Pol Fargeau.

Jonas tänker jobba både med redan påbörjade verk och med ny musik under residensvistelsen.

Om kompositionsresidenset

Kompositionsresidenset har skapats genom ett avtal mellan Studio Acusticum/Piteå Science Park AB och Konstnärsnämnden. Konstnärsnämnden bidrar med vistelsestipendiet och del av koordineringskostnader. Studio Acusticum/Piteå Science Park AB, Norrbottensmusiken och Region Norrbotten bidrar med personella, rumsliga och tekniska resurser för att komponisten ska få möjlighet att utveckla och fördjupa sitt konstnärskap.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.