Stora känslor i intimt format utlovas när sopranen Paulina Pfeiffer framför nyskriven musikdramatik av tonsättaren Hans Gefors tillsammans med pianisten Mårten Landström. Detta händer (den 30 mars – inställt) nytt datum: 26 april i Stiftelsen Musikkulturens Främjande på Riddargatan 35 i Stockholm.

Hans Gefors har tonsatt texter av svenske dramatikern Lars Norén (1944–2021) och norske författaren Jon Fosse (f. 1959) i stycken som han kallar Monodramer. Under konserten kommer Gefors att berätta om sina kompositioner.

Utöver de samtida monodramerna kommer Pfeiffer och Landström att framföra en del pärlor ur den italienska operahistorien med anknytning till museets samling.

För Stiftelsen Musikkulturens Främjande har en hel del i sina samlingar; för övrigt en ganska okänd museipärla i huvudstaden. Musik- och instrumentsamlingen skapades av Rudolf Nydahl (1882–1973), en yrkesmilitär som hela sitt liv brann för musiken. Nära vän med bl a Carl Milles.

Konsertprogrammet

Hans Gefors: Tre monodramer (Norén)
Anders Eliasson: Disegno nr 3 för piano
Gioacchino Rossini: Sento talor nell’anima, Lucillas aria, första akten ur Silkesstegen
Claudio Monteverdi: Budbärarens klagan ur ”L’Orfeo”
Harald Sæverud: Rondo amoroso op 14 nr 7
Hans Gefors: Fosse-sånger

Mer info här

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.