Konstnärlig frihet, breddad rekrytering och europeisk kulturhuvudstad 2029 är några av de programpunkter som Kulturrådet bidrar med under 2023 års Folk och Kultur i Eskilstuna den 8-11 februari. Det är ett kulturpolitiskt event som årligen arrangerats i sme´stan sedan 2018.

Så här kan det bli när Kulturrådet ställer upp:

Armlängds avstånd

Konstnärlig frihet och breddad rekrytering är temat på två panelsamtal torsdag den 9 februari.

I Breddad rekrytering – en konst i sig, möts representanter från olika delar av kultursektorn i en diskussion om hur vi gemensamt kan arbeta för att motverka snedrekrytering och öka mångfalden i kultursektorn. Samtalet modereras av Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin.

2021 släppte Kulturanalys rapporten Så fri är konsten. Tillsammans med Konstnärsnämnden arrangerar Kulturrådet panelsamtalet Konstnärlig frihet i praktiken där flera representanter från kultursektorn diskuterar frågan om armlängds avstånd och vad som hänt sedan rapporten släpptes. Samtalet leds av författaren och föreläsaren Zanyar Adami.

EU:s Kulturhuvudstad 2029?

Stockholm stod värd 1998 och Umeå 2014, frågan är vilken svensk stad som blir EU:s kulturhuvudstad 2029? Under fredagen den 10 februari arrangerar Kulturrådet ett frukostseminarium där man berättar mer om kulturhuvudstadsåret och hur ansökningsprocessen ser ut.

Barn och unga

Fredagen den 10 februari är det barn- och ungdomstema. Representanter från flera av Kulturrådets verksamheter som riktar sig mot de yngre är på plats, bland annat Kulturskolecentrum, Skapande skola, Bokstart och Läsfrämjandelyft för folkbibliotek. Dessutom kan du träffa Sveriges läsambassadör Nioosha Shams.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.