Egentligen inte ny, utan det är Apple som i augusti förra året förvärvade en stor musikströmningstjänst för klassisk musik vid namn Primephonic. Detta företag startade redan 2014 och har med åren byggt upp en omfattande katalog på drygt 4 miljoner album; klassisk musik från alla tidsepoker fram till och med det senaste.

Nu håller Apple på och bygger om tjänsten för att lansera den i sitt sortiment. Ytterligare 500,000 album med klassisk musik tillkommer (det som idag finns på Apple Music).

Någon gång i höst, eller före årsskiftet, kan det bli aktuellt med en särskild app för klassisk musik där man kombinerar Primephonics klassiska användargränssnitt med ytterligare funktioner.

Primephonic blev uppskattat för sina avancerade sök- och bläddringsfunktioner, optimerade för klassisk musik, ljud av högsta kvalitet, handplockade expertrekommendationer samt omfattande information om repertoarer och inspelningar, till och med tonsättarbiografier.

Omtyckt av artister

– Att ta det bästa från Primephonic till Apple Music-prenumeranter är en oerhörd utveckling för branschen för klassisk musik, säger Thomas Steffens förhoppningsfullt, Primephonics medgrundare och vd.

– Artister älskar Primephonic-tjänsten och det vi har gjort inom klassisk musik, och nu har vi möjligheten att slå oss samman med Apple för att ge miljontals lyssnare den absolut bästa upplevelsen. Vi får möjligheten att göra den klassiska musiken mainstream och sammanföra en ny generation musiker med nästa generations publik.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.