Men i Ystad säger man inte barn, här heter det det Jazzkidz. För så kallas kallas det när Ystad Sweden Jazz Festival, Unga Musik i Syd och Ystads kommun ställer till med två dagars jazzigt innehåll särskilt riktat mot de yngre.

Torsdagen 4 augusti spelas Loopa med Dan på tre platser runtom i Ystad.

Fredagen den 5 augusti blir det musikinslag på Norra Promenadens scen. Första inslaget är Lunchrytmer med Trumattack med Saba Zolfaghari och Emil Sjunnesson.

Murarhinkar och trumstockar

Det ska skapas ett gemensamt sväng. En trumattack sker med murarhinkar och trumstockar som delas ut till alla. Det blir också sång, bodybeat, handklapp och stamp. I trumattacken möts och stöts rytmer på congas, sangban, bongos, timbales, bombo leguero eller darbuka. 

Därefter blir det Musikmöten i parken med Gitte – en jazzig musikupplevelse för barn och seniorer! 

Det är Gitte Pålsson som ska få hela publiken att sjunga, gunga, klappa med välkända sånger. Gitte Pålsson med sång och gitarr (hon arbetar till vardags som musikant och musikterapeut inom hemtjänsten i Ystad) spelar här tillsammans med en generation yngre musiker, Hanna Åsedal – piano, Ellen Horneij – tvärflöjt, Alice Castell – bas, och Tuva Järvheden Bergenheim – trummor.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.