Fyra ensembler med yngre musiker får fortbildningsstipendier från Kungl Musikaliska Akademien – Västanvinden, Trio Alma, Earendel Quintet och Duo Magnus & Irina.

Västanvinden (överst t v) är en folkmusiktrio som bildades 2019 och består av Albin Myrin (klarinett) Lovis Jacobsson (cittern) och Erland Westerström (munspel); samtliga utbildade i folkmusik vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

Trio Alma (överst t h) bildades i september 2020 och består av barndomsvännerna Fred Lindberg (cello), Johannes Sciacco Schantz (fiol) och Lana Suran (piano).

Earendel Quintet (nederst t v) består av Sophie Berggren (tvärflöjt), Victor Sjögren (oboe), Maria Rubio (klarinett), Jonathan Bauer (fagott) och Eelis Malmivirta (horn). Ensemblens medlemmar är spridda över Europa och stipendiet ska gå till resor för repetitioner och studier.

Duo Magnus & Irina (nederst t h) – med klarinettisten Magnus Holmander (Blåsmusikpriset-2019) och accordeonisten Irina Serotyuk (finalist i Solistpriset-2018) vill utveckla sin repertoar med hjälp av ukrainska tonsättare för att tillsammans arrangera ukrainsk musik till duon.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.