Två svenska mezzosopraner har efter ett antal ronder kvalificerat sig till Grande Finale i Wilhelm Stenhammar International Music Competition 2022. Slutomgångarna har skett i De Geerhallen, Norrköping, från den 7 t o m den 14 juni. Fredagen den 17 juni är det stor final med dessa sångare:

Zaza Gagua, bas, Georgien

Yohan John Ji, baryton, Sydkorea

Abigail Levis, mezzosopran, USA

Clarke Ruth, bas, Kanada

Marie Dominique Ryckmanns, sopran, Tyskland/Frankrike

Emma Sventelius, mezzosopran, Sverige

Vera Talerko, sopran, Lettland

Rebecka Wallroth, mezzosopran, Sverige

Juryn

består av Nader Abbassi, Kairo/Genève, Georges Delnon, Hamburg, Göran Gademan, Göteborg, Franziska Maria Kaiser, Köpenhamn, Erki Pehk, Pärnu, Paolo Pinamonti, Macerata, samt Karin Veres, Göteborg (ordförande).


Wilhelm Stenhammar International Music Competition (WSIMC) startade i juni 2006 med Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia som hedersgäster och genomförs sedan dess alla jämna år. Hittills genomförda tävlingar: 2006, 2008, 2010 och 2012. Världsorganisationen för internationella klassiska musiktävlingar – World Federation of International Music Competitions – ansåg att tävlingarna sedan starten genomförts på högsta kvalitativa nivå, och antog därför WSIMC som medlem i organisationen 2009.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.