Amanda Ginsburg med albumet I det lilla händer det mesta tilldelades Årets Jazz 2020 vid Grammis-galan den 3 juni 2021. Medverkande på skivan (utgiven på Ladybird) är Amanda Ginsburg, sång, Filip Ekestubbe, piano, Ludvig Eriksson, bas och Ludwig Gustavsson, trummor.

Det blev andra gången i rad som Amanda Ginsburg tilldelades en Grammis. 2019 fick hon utmärkelsen för sitt debutalbum (som kom ut 2018) – Jag har funderat på en sak.

Covidanpassad gala

Fredagen den 3 juni hölls den årliga Grammisgalan, i år på Södra Teatern i Stockholm; en gala anpassad efter covid-19 rekommendationerna. Det innebar att ingen annan publik än de nominerade fanns på plats i salongen. 

2020 års mest uppmärksammade artister, musiker och kreatörer prisades i 23 kategorier. Årets jazz är en av dem.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.