Två välkända kulturprofiler tar över i Folkoperans ledning. Detta hände vid årsmöte i Stiftelsen Folkoperan och vid bolagsstämma i Folkoperan AB. Nya ordförande och nya styrelser.

Gunilla Kindstrand har utsetts till ordförande i Stiftelsen Folkoperan och att Stina Westerberg tar över ordförandeskapet i Folkoperan AB. Nya ordinarie ledamöter är Olle Persson, Benny Marcel och Tobias Nielsén.

Gunilla Kindstrand är journalist och författare. Hon var fram till 2017 kulturchef för Mittmediakoncernen och har dessförinnan arbetat som chefredaktör för Hälsingetidningar samt som kulturjournalist på ett stort antal tidningar och på SVT, bl a som programledare för Röda rummet och Din plats i historien. Hon har även operativ erfarenhet från kulturverksamheter som Stiftelsen Helsingegården, Folkteatern Gävleborg med mera. Gunilla efterträder Ann Larsson som ordförande i Stiftelsen Folkoperan.

Stina Westerberg kommer från ett långt förordnande som generaldirektör för Musikverket. Hon har en bakgrund i kulturlivet, från början som professionell musiker och senare som VD för Vadstena-Akademien och Svensk Musik / STIM. Hon har haft en rad styrelseuppdrag bland annat som ordförande för Export Music Sweden och för Stockholms läns Blåsarsymfoniker och som ledamot i Kungliga Operans styrelse. Stina efterträder Elisabeth Lax som ordförande i Folkoperan AB.

Stiftelsen Folkoperan

är ensam aktieägare i Folkoperan AB, där Folkoperans verksamhet bedrivs.
Stiftelsen Folkoperans styrelse består nu av Gunilla Kindstrand, nyval (ordförande), Benny Marcel, nyval, Olle Persson, nyval, Karin Unghanse, omval och Mats Karlsson, omval, samt stiftarna Staffan Rydén och Arne Åkerström.

Folkoperan AB

Styrelsen består nu av Stina Westerberg, omval (ny som styrelseordförande), Martin Hansson, omval (ny som vice ordförande), Carolina Frände, omval (ordinarie ledamot), Tobias Nielsén, nyval (ordinarie ledamot) och Olle Persson, nyval (ordinarie ledamot), Per Strömbäck, omval (ordinarie ledamot). Personalrepresentant är Matilda Carlsson.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.