När nya campus för KMH (Kungl Musikhögskolan) byggdes och stod klart 2016 fick det tidigare ridhuset på tomten vara kvar. Byggnaden från 1870-talet är byggnadsminnesförklarad sedan 1993 och ritad av arkitekterna/bröderna Axel och Hjalmar Kumlien.

Ridhuset, som i slutet av 1800-talet var en del av förvarets ridskola och som från 1905 hyrdes av Swartlings ridskola, görs om till en multifunktionssal med flexibla ytor och en kapacitet upp till 300 personer.

Varsamt

Renoveringen kommer att ske varsamt, och ridhusets unika karaktär bevaras genom att lämna exteriören orörd, flera av de putsade väggarna inne i lokalen likaså.

Förutom konserter, utställningar, workshops, konferenser och installationer ska även arrangemang med andra lärosäten, kulturinstitutioner och företrädare för näringslivset kunna genomföras i byggnaden.

Lokalen kommer att innehålla en serveringsdel och stor vikt läggs vid åtgärder som främjar god funktionalitet och akustik.

Renoveringen påbörjas omgående och beräknas pågå till våren 2022.

Bilden: ridhuset sett från Lidingövägen. Foto: Melina Hägglund

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.