Hösten 2021 på Storan i Malmö inleds med Sound of Music – kanske världens mest kända musikal skriven av Richard Rodgers (musik) och Oscar Hammerstein II (text). Uruppförd i november 1959 på Broadway (Lunt-Fontanne Theatre); totalt gavs 1,443 föreställningar

Frida Modén Treichl, foto Niclas Fasth.
Michael Jansson

Det är en musikal i två akter och Malmö Opera planerar framföranden från 3 september 2021 till 30 januari 2022.

I uppsättningen kommer bland andra att höras Frida Modén Treichl som Maria och Michael Jansson som Georg von Trapp. För regin svarar Heinrich Christensen

Succé via filmen

Det stora genombrottet kom med filmen från 1965 med Julie Andrews som Maria och Christopher Plummer som von Trapp. Den anses än i dag vara filmhistoriens största musikalsuccé.

På ytan kan Sound of Music verka vara en söt bagatell, en musikal om en bekymmerslös ung kvinna som är lite för sprallig för klosterlivet och i stället vinner en mans hjärta med hjälp av sång och musik. Men Sound of Music är mer än så.  

Historien handlar i botten om människovärde och att våga stå upp mot orättvisor. Marias revolt skyms måhända av att den sker med hjälp av musik och glädje, men det är hon som driver handlingen framåt och protesterar mot klostrets strikta rutiner och Georg von Trapps hårda disciplin. Hon tvekar inte heller att sluta upp bakom Georgs aversion mot nazismens förtryck. 


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.