Han är frilansande organist och dirigent, är professor i orgel och orgelimprovisation vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg samt gästprofessor i orgel vid Kungl. Musikhögskolan (KMH).

Nu har Johannes Landgren utsetts till prorektor, dvs biträdande rektor, från den 1 oktober 2019 vid KMH i Stockholm efter professor Staffan Scheja.

Johannes Landgren studerade vid Musikhögskolan i Göteborg (idag Högskolan för Scen och Musik), där han tog kyrkomusikerexamen 1985, solistdiplom 1987 samt körpedagogexamen 1990. I maj 1997 disputerade han på en avhandling om den tjeckiske kompositören Petr Ebens orgelmusik.

Han har under senare år varit aktiv som orgellärare vid HSM i Göteborg. För närvarande bedriver han postdoktoral forskningsverksamhet vid Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet, där han varit föreståndare för forskarutbildningen och även var prodekan 2012-2018.

Mer än 30 cd-skivor

Som frilansande kördirigent och orgelsolist har Johannes Landgren turnerat i större delen av Europa samt i Ryssland och USA. Han har medverkat vid inspelningar för radio och TV i Sverige, Belgien, Irland, Tjeckien, Tyskland, Danmark, Finland och Estland, vid flera tillfällen tillsammans med saxofonisten Håkan Lewin. Hans över trettio CD-produktioner innefattar renässans- och barockmusik, improvisationsmusik från olika genrer samt nutida musik.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.