I musikern Anna Sandris loge i Husvalla, Föra på Öland pågår just nu en internationell kammarmusikfestival. Den startade förra sommaren och fortsätter med musikdagar även i år, 24 – 27 juli.

Det är Öland Chamber Players som arrangerar – en förening som har som mål att utveckla konsertserier på Öland. Öland Chamber Players ordnar inte bara dessa konserter under sommaren, utan återkommer på olika platser på ön även andra tider på året.

 

Arrangör och konstnärlig ledare – Sabina Sandri Olsson

Bakom satsningen med Öland Chamber Players Festival  står Sabina Sandri Olsson och hennes mamma Anna Sandri. De fick idén att bjuda internationella musiker, som en del av ett festivalresidens. Flera av de unga musikerna är återkommande genom åren och är vinnare i internationella tävlingar och uppträder ofta på de mest välkända konsertscenerna.

I år medverkar svenska Elin Skorup, sopran, och konstnärliga ledaren Sabina Sandri-Olsson, cello, schweiziska Fabienne Romer, piano, och Zephyrin Rey-Belle, cello, franska Olivier Blanche, violin, och Manuel Vioque-Judde, viola, skotske Colin Scobie, violin, samt pianisten Jeong Heum Yeon, Sydkorea – USA.

Det bjuds på fem konserter i serien. Opening Night den 24 juli (med verk av Johannes Brahms och Dmitrij Sjostakovitj).

I konserten Romance Evening den 25 juli blir det musik av flera kvinnliga tonsättare, som Lili Boulanger, Germaine Tailleferre och Elfrida Andrée, men också av Gabriel Fauré, Claude Debussy, Edvard Grieg, Wilhelm Stenhammar och Jean Sibelius.

Den 26 juli blir det Family Concert samt Classical Masterpieces Vol. 2 (verk av W A Mozart och Franz Schubert). Den 26 juli är det Russian Evening (verk av Aleksandr Borodin och Pjotr Tjajkovskij).

 

Till festivalens webbplats

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.