Han arbetar med symfonisk musik, opera, musikal, kör, jazz och cross-over. Han har tidigare varit kormästare på både Malmö Opera och Göteborgsoperan. Han undervisar i dirigering vid musikhögskolan i Stockholm och har ett stort engagemang i pedagogiska insatser för barn och unga, bland annat genom El Sistema.

Det handlar om Christoffer Nobin (f. 1978). Norrlandsoperan har rekryterat denne dirigent och kompositör som tillförordnad konstnärlig musikchef. Han tillträder 15 augusti 2018. För närvarande är Christoffer Nobin chefdirigent och konstnärlig ledare för Östgöta Blåsarsymfoniker.

 

Han studerade till orkesterdirigent vid musikkonservatoriet i Köpenhamn (examen 2012), och studerade dessförinnan klassisk sång och komposition vid musikhögskolan i Malmö.

Sedan sin debut med Helsingborgs Symfoniorkester 2011 har han varit en flitig gäst hos så gott som samtliga symfoniorkestrar och operahus i Sverige och Danmark.

 

Intressant scenkonsthus i Umeå

– Jag ser på Norrlandsoperan som ett av de mest intressanta scenkonsthusen i Skandinavien, med orädda produktioner av hög kvalitet som står sig väl i internationell konkurrens, säger Christoffer Nobin. Jag vill inom ramen för mitt nya uppdrag verka för en större samverkan både inom Norrlandsoperan men också mellan Norrlandsoperan och Umeå och Västerbotten.

I höst fortsätter Norrlandsoperans verksamhetsanalys och omorganisation och därför blir Christoffer Nobins tjänst tidsbegränsad till och med februari 2019.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.