GöteborgsOperan kopplar nutida begrepp som propaganda och fejkade nyheter med konsumtionshysteri och populism i sin nya version av Boris Gudonov (musik från 1869 av Modest Musorgskij och libretto efter Alexander Pusjkin).

Peter Konwitschny, Frankfurt am Main; en av världens främsta (opera)regissörer.

I regissören Peter Konwitschnys tolkning – placerad bland guldkostymer, shoppingvagnar och en enorm hoppborg –  blir det en starkt kritisk föreställning mot konsumtionssamhället och dagens politiska klimat.

 

En riktig köropera

Titelrollen görs av britten Clive Bayley, som hade framgångar i Göteborg som den ondskefulle Claggart i Benjamin Brittens opera Billy Budd. Den falske Dmitrij sjungs av Joachim Bäckström, som gjorde succé som Don José i GO:s  Carmen förra säsongen. Mezzosopranen Solgerd Isalv, utbildad i Göteborg men anställd i Nürnberg, gör tsarsonen Fjodor.

Dirigent för GöteborgsOperans orkester och GöteborgsOperans kör (+ en extrakör samt en barnkör) är Leo Hussain, som bl a är dirigent vid Covent Garden.

 

Premiär i Göteborg den 21 april kl 18; direktsänds även i Sveriges Radio.

Boris Godunov är en samproduktion med operahusen i Nürnberg och Lübeck.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.