Stefan Solyom fortsätter som chefdirigent för Helsingborgs Symfoniorkester i ytterligare fyra år.

De hittillsvarande fyra åren med HSO och Stefan Solyom har rönt nationell och internationell uppmärksamhet på konserter och i inspelningar, inte minst genom en framsynt programläggning hemma i Helsingborg.

– Det är med stor ödmjukhet, glädje och tillförsikt jag förlänger mitt uppdrag som chefsdirigent för HSO. Ju mer orkestern och jag lär känna varandra, desto mer direkt vågar vi kommunicera med varandra och desto högre kan vi höja ribban inför framtiden, säger Stefan Solyom.

Turnémånad i USA

Just nu befinner sig Helsingborgs Symfoniorkester på en månadslång turné på USAs östkust. Turnén startade i Atlanta och orkestern besöker utöver Georgia ett tiotal delstater, bland annat Florida, Alabama, Virginia, Massachusetts och New Jersey. Den avslutande konserten blir i Bronx, New York, den 18 februari.

 

Foto: Tony Briggs

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.