Dirigenten Leonard Slatkin (f. 1944) avslutar sitt ordinarie engagemang som chefdirigent för Detroit Symphony Orchestra (DSO) på ett storstilat sätt. Tillsammans med sin hustru, tonsättaren Cindy McTee, donerar man 100,000 dollar för att Detroit-symfonikerna ska kunna lyfta fram nya, unga musiktalanger varje säsong.

Detta sker genom Cindy and Leonard Slatkin Emerging Artists Fund. Utvald artist kan vara antingen solomusiker eller sångare, dirigent, eller kompositör.

Leonard Slatkin säger:
– I’d like to believe I’ve had some impact on the musicians, listeners, and community here in Detroit. But what else would there be after my time has concluded? Cindy and I are proud to be inaugurating this new initiative, and we hope as the years progress that the musicians are major discoveries by the DSO who make a big impression on the music world.

 

Leonard Slatkin avslutar med innevarande säsong sitt 10-åriga samarbete med DSO och övergår istället i rollen som Music Director Laureate.

 

Till DSO:s webbplats

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.