Under hösten gjorde skådespelaren Cecilia Frode tillsammans med ensemblerna Mare Baltikum och Serikon en turné med sin produktion Från det blå skåpet som hon skrivit och regisserat för Musik i Syd. (Den kommer f ö även att spelas under hösten 2018 i södra Sverige).

Den 14 och 15 december finns hon på Norrlandsoperans scen som berättaren som håller ihop julkonserten.

 

– Föreställ er: decemberskymning i Berlin, julmarknad, det doftar Glühwein och granbarr. I ett gathörn står fyra musiker, två trumpeter, ett horn, en dragbasun, och spelar en koral. Människor som hastar förbi hör musiken, stannar till, lyssnar. Tiden stillnar, minnen från barndomens jular virvlar förbi…

– För mig är klangen av bleckblåsinstrument tätt förknippat med känslan av jul. Därför är det med stor stolthet och glädje vi detta år bjuder in till en festlig och stämningsfull julkonsert med Norrlandsoperans brass och slagverk, säger musikchef Elisabet Ljungar.

I julkonserten kommer det att blandas klassiska julpärlor med stämningsfulla berättelser. Tankar kring livets och universums mysterier förmedlas genom berättelser och texter skrivna av bland andra Viktor Rydberg, Barbro Lindgren, Fredrik Lindström och Hjalmar Söderberg.

Norrlandsoperans Symfoniorkesters brassensemble ställer upp med med pukor, slagverk och piano bjuder bland annat på Sjostakovitj, Vivaldi och ett stämningsfullt knippe av musikaliska julklassiker.

Dirigent är Torbjörn Kroon, som bl a är solotrombonist i The Royal Danish Orchestra och medlem i Royal Danish Brass.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.