En föreställning med orgasmer är vad Folkoperan på Hornsgatan i Stockholm gärna vill ha Giacomo Puccinis (oavslutade) Turandot till.

Inför premiären har Folkoperan valt att göra en promotionfilm av operans klimax – den kända arian Nessun dorma (ung. Ingen må sova) – och kärlekens klimax, orgasmen. Olika personers frisläppta orgasmljud har klippts samman så att ljudet/tonerna ska bilda melodislingan i Nessun dorma.

 

– Vi lever i ett samhälle där vi hela tiden uppmanas att njuta av livet. Men det blir ofta ytligt. Med operan vill vi hylla begärets urkrafter och den totala hängivelsen, som i filmen får symboliseras av orgasmen, förklarar Mellika Melouani Melani, regissör och konstnärlig ledare på Folkoperan.

– I opera blottas rösten på ett sätt som kanske inte är lika påtagligt i andra konstformer. Ett operaklimax är en riktig urladdning och kan nästan få folk att rodna, fortsätter hon.

 

Turandot har premiär på Folkoperan den 18 och 20 september med två sångarlag. Dirigenter är Marit Strindlund och Alice Farnham.
Operan spelas till och med 26 november 2017.

https://youtu.be/XaDEELJEIKs

 

 

 

 

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.