Ni i Helsingborgstrakten får möjlighet att smaka av en ny kammarmusiksatsning på Dunkers kulturhus.

Den 3 oktober kör den nya konsertserien igång: sounds likeDunkers kulturhus i Helsingborg. Med nutida musik och artister som svenska Gageego! från Göteborg, brittiska Bitch ‘n’ Monk slår sounds like ett slag för nutiden.

Serien är ett samarbete mellan Dunkers kulturhus, Musik i Syd och Helsingborgs kammarmusikförening.

Till sounds like kommer internationella och nationella artister som levererar nutida musik från 1900-talets senare hälft. Exakt vilken musik som kommer att framföras letar vi förgäves efter; men det kanske kommer att klarna närmare konsertdags.

 

Först ut 3 oktober är Gageego! Den 25 november forstätter konsertserien med Bitch ‘n’ Monk (som tidigare bl a gästat Umeå jazzfestival).

Under våren 2018, 6 februari, kommer Faint Noise (Anna Petrini, blockflöjter, Karin Hellqvist, violin, Malin Bång, elektronik och komposition) och den 13 april 2018 avslutar essens:1 (Ian Peaston och Per Johansson, ”violin och klarinett. Laptops och pedaler”.

Tillsammans utforskar artisterna den nutida musiken, och vill ge publiken nyskapande och dynamiska ljudupplevelser.

 

– En konsertserie som sounds like vidgar ramarna. Att man kan göra konserter i andra lokaler på Dunkers kulturhus uppskattar jag verkligen: teatersalen, konsthallen, det finns många möjligheter att utnyttja lokalerna, säger Per Nyrén, ordförande i Helsingborgs kammarmusikförening

– Med sounds like belyser vi den nutida musiken och låter den få den plats den förtjänar. Konsertserien tar tillvara den höga internationella nivå som Sverige och andra länder har på nutida kompositörer och de artister som specialiserar sig på denna musik.

 

Foto, överst (Gageego): Anna Hult

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.