Lunds Studentsångare är kanske mest känd för sin årligen återkommande vårkonsert på första maj framför Universitetshuset i Lund, då såväl aktiva som äldre sångare deltar. Ofta direktsänds konserten i Sveriges Television. Utöver den traditionella vårkonserten gör kören, förutom konserter i Lund och övriga Sverige, regelbundna internationella samarbeten med symfoniorkestrar och andra körer.

Nu efterlyser man en helt ny vårsång att framföra i en kompositionstävling i samarbete med Gehrmans musikförlag. Det ska vara en ny, tidigare ej utgiven eller framförd, vårsång till valfri text. Texten, som ska vara på svenska, kan vara skriven av kompositören eller någon annan.

Tävlingsbidrag tas emot från den 1 oktober 2024 till och med den 31 januari 2025. Tävlingen är öppen för alla, oavsett nationalitet.

Det vinnande bidraget kommer att utses av en jury bestående av Lunds Studentsångförenings anförare, ordförande och vice dirigent samt en sångarrepresentant och en representant för Gehrmans musikförlag. Prissumman är 20,000 kr. Juryn förbehåller sig dock rätten att inte dela ut något pris.

Det vinnande bidraget kommer att tillkännages och framföras i anslutning till vårsången i Lund den 1 maj 2025.


Lunds Studentsångare är en manskör som grundades 1831. Kören räknar i dag runt 55 tenorer och basar med olika bakgrund, utbildning och sysselsättning. Christian Schultze är körens anförare, dvs dirigent. Han undervisar vid Musikhögskolan i Malmö och är sedan 2009 verksam som organist i Sankt Johannes församling i Malmö.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.