Efter en lång framgångsrik sommarturné genom Europa och den hyllade dokumentärfilmen ”Som vi har älskat” återvänder Sara Parkman under hösten med ett antal väl valda konsertdatum i några av landets kyrkor.

Konsertformatet blir sökande och intimt, uppges det. Det är enbart Sara och parhästen Hampus Norén som står för framförandena. Musik från redan utgivna album, som det Grammis-belönade Eros Agape Philia, blandas med helt oprövat nytt material.

Sara Parkman kommenterar turnén:

– Det blir musik på två, det är november, mörkt och frostkysst gräs, ännu har inte snön lagt sitt ljus och lugn, men vi kliver in i årstidernas vila. Jag spelar fiol och sjunger, Hampus spelar tramporgel och sjunger han med. 

Vi ses i kyrkan, i valven som burit många generationer genom årstiderna, in i mörkrets trygga vemod. Klanger, koraler, ljus, nära och stort på samma gång, stjärnor och fokus. Som att somna i någons knä, trygg och varm i vetskapen att det kommer bli bra, till sist.”


”Kura skymning” – konsertdatum hösten 2024:

8/11 – Umeå – Umeå Stads kyrka
9/11 – Nordingrå – Nordingrå kyrka
15/11 – Lund – Allhelgonakyrkan
16/11 – Göteborg – Annedalskyrkan
22/11 – Stockholm – Katarina kyrka

Nordiska rådets musikpris?
Sara Parkman och Hampus Norén. Foto: Tove Wall Dyrting

Genom åren har Sara Parkman flera gånger prisats vid Folk- och Världsmusikgalan, tilldelats Dagens Nyheters Kulturpris, utsetts till årets bästa liveakt på Manifestgalan och till Årets folkmusik för skivan ”Eros Agape Philia” vid Grammisgalan 2023.

Parkman och Norén är 2024 nominerade till Nordiska rådets musikpris för samma skiva. Från Sverige är även Cellokonsert av Anders Hillborg nominerad.
Samtliga nominerade

Vinnarna presenteras i Reykjavik den 22 oktober 2024.



Bilden överst: Märta Thisner, foto

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.