Ungdomssymfoniorkestern Unga Symfoniker Öst (UngSO) blir först med att spela kompositören Ludwig Göranssons musik till filmen Oppenheimer utanför USA. Det händer i De Geerhallen i Norrköping den 18 augusti. Gudrun Dahlkvist är orkesterns dirigent vid detta tillfälle.

UngSO är en orkestersatsning som ger unga musiker möjlighet att spela symfoniorkester på högre nivå. Det är möjligt tack vare ett samarbete mellan kulturskolorna och musikutbildningar i Östergötland, Norrköpings Symfoniorkester och Östgötamusiken och med stöd från bland andra Region Östergötland.

Göransson + Chaminade + Price

Filmmusikkompositören Ludwig Göransson (f. 1984) från Linköping har nu gett förtroendet till UngSo att vid konserten den 18 augusti spela musiken till filmen Oppenheimer som han vann sin andra Oscar för i våras. Det var i De Geerhallen i Norrköping som Ludwig Göransson för första gången fick höra en symfoniorkester spela hans musik när han gick på De Geergymnasiet musik.

Flöjtisten Laura Michelin startade också sin bana vid De Geergymnasiet musik och arbetar nu som stämledare i Sveriges Radios Symfoniorkester. Laura Michelin är solist i Concertino för flöjt och orkester av Cécile Chaminade.

Den symfoni som UngSO har valt att spela denna säsong är Florence Price’s första symfoni. Den uruppfördes 1933 av Chicago Symphony Orchestra.

Foto: Adam Clifford


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.