Dubbel-pedagogiskt, kan man kalla ett projekt vid Adolf Fredriks Musikklasser Farsta. Elever från klass 8 G+H har själva fått utforma ett sångprogram som de gör tillsammans med förskolebarn i trakterna kring musikskolan i Stockholms södra förorter.

Musikklasseleverna har valt sånger som de anar att förskolebarnen är bekanta med. Under överinseende av musikläraren Jonatan Lönnqvist har de sedan satt ihop sitt program som även innehåller både rörelser och mellansnack.

– Det roliga är att eleverna själva fått välja sånger, tonarter, kolla om de behöver förenkla ackord, bestämma komp-figurer, berättar Jonatan, som även är operasångare, sångpedagog och kördirigent.

– Vi fick göra vår grej

– Vi fick väldigt mycket ansvar. Vi fick göra vår grej och vårt program, säger en av musikklasseleverna.
– När vi sjunger med barnen har vi kul tillsammans, fyller en annan i. Efteråt kändes det som att vi var kompisar med barnen. Vi hade många high-fives med dem.
– Musik kan ju vara på lek väldigt mycket. Det behöver inte vara så perfekt.
– Att spela för en publik som inte är vuxna. Barn är ganska ärliga. Det var lite läskigt, men det var kul!, konstaterar en tredje av de medverkande.

Barn måste få sjunga – och förskolepedagoger inspireras!

Barn sjunger för barn är en del av Körcentrum Ung. Projektet drivs av Föreningen Adolf Fredriks musikklasser och finansieras med medel ur Allmänna arvsfonden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.