För att stimulera ungas musikintresse och musikskapande har The Bergstrom Foundation donerat 10 miljoner kronor för de kommande fem åren till Konserthuset Stockholm till musikverksamheten riktad till stockholmsregionens skolor.

Bakom The Bergstrom Foundation står bl a Barbara Bergström, välkänd, eller ökänd (beroende på hur man ser det) grundare av friskolan Internationella Engelska Skolan, och som kallats Sveriges främsta skolentreprenör.

Hon kommenterar donationen så här:
– Jag vet från skolorna hur mycket musiken kan betyda för unga, och jag har sett vilka fantastiska begåvningar som finns att ta vara på och utveckla. Det är upplyftande att Kungliga Filharmonikerna, i den absoluta eliten bland världens symfoniorkestrar, vill göra denna extra satsning på ungas musikintresse och musikskapande.

Konserthuschefen Stefan Forsberg är lyrisk:
– Precis så här ska ett levande konserthus vara: det ska bubbla av liv och rörelse i varje hörn av huset. Så många barn som möjligt ska på nära håll få uppleva den glädje, energi och rikedom som ett liv med musiken kan ge. Det är den finaste gåva vi kan ge till våra barn!

Bilden: Ida Lo och Orkesterakademien vid en konsert för barn. Foto: Nadja Sjöström


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.