Den nya högskoledirektören vid Kungl Musikhögskolan, KMH, är utsedd. Hon heter Kersti Hedqvist och kommer närmast från Trafikkontoret vid Stockholms stad där hon varit administrativ chef. Dessförinnan har hon arbetat vid Stockholms universitet, KTH och Dramatiska institutet.

Högskoledirektören ingår i högskoleledningen som ansvarar för den strategiska och operativa ledningen av KMH. Högskoledirektören beslutar i frågor som rör fastigheter och säkerhet samt den verksamhet som utförs inom högskoleförvaltning och högskolebibliotek.

Kersti Hedqvist var flöjtist i unga år, var körledare i tio år och är fortfarande aktiv körsångare. Hon varit vice ordförande i styrelsen för SMI, Stockholms Musikpedagogiska Institut. Hon har en juristexamen från Stockholms universitet och har även läst ett antal fristående kurser, bland annat inom företagsekonomi och musikvetenskap. 

Den tidigare högskoledirektören, Peter Liljenstolpe, slutade i oktober 2022 och gick till Mälardalens universitet som campuschef. Då hade han arbetat på KMH sedan 2011.
LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.