Den 25 april utsåg regeringen Per-Henrik Holgersson till ny rektor vid KMH från den 1 juli 2024. Som rektor för Sveriges största musikhögskola väntar ett antal utmaningar. Stort fokus kommer att ligga på att stärka studenterna. Han vill ge dem de bästa förutsättningar i deras kommande arbetsliv.

För den nuvarande akademichefen Holgersson (lektor i musikpedagogik på Akademin för musik, pedagogik & samhälle) var det stödet från kollegorna som fick honom att söka. Och kärleken till musiken.

Utbildningsminister Mats Persson kommenterar:
– Jag vill önska Per-Henrik Holgersson lycka till i arbetet som rektor vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Han känner högskolan väl och har gedigen kompetens inom både musik- och högskolepedagogik och är därmed väl lämpad för uppdraget.

Kärlek till musiken

Per-Henrik Holgersson säger:
– Musikhögskolan är en plats som jag i grund och botten tycker väldigt mycket om. Jag är utbildad här och har arbetat här i över tio år. Min kärlek till musiken och musicerandet är en stor drivkraft hos mig och det är där jag hämtar min energi. Nu känns det jättespännande att kliva på det här uppdraget.

– Vi ska utveckla framtidens musiker och musiklärare. Utbildningen ska vara relevant för det samhälle och arbetsmarknad som de möter.

– Redan nu har vi fantastiska studenter, framgångsrika alumner och högt renommerade utbildningar. Genom att bygga upp forskningen på högskolan så kommer vi att kunna stärka utbildningarna ännu mer, förklarar nye rektorn.  


Per-Henrik Holgersson är också känd som ledare av gospelkören The Master’s Voice. Det startade som ett projekt 1987 med körmedlemmar från Kungl Musikhögskolan som Holgersson ombads att ansvara för. Från 1996 och ett antal år framåt var han körens ledare.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.