Från orkesterchef vid Kungliga Operan i Stockholm till vd för Norrlandsoperan i Umeå. Det rejäla klivet tar dansk/norsk/svenska Helle Solberg, som från den 1 maj 2024 tar över efter Erik Mikael Karlsson.

Helle Solberg har gedigna erfarenheter som bland annat kompositör, musiklärare, producent och sedermera i roller som konstnärlig ledare med personalansvar på Musik i Syd mellan 2005-2010, verksamhetschef/musik- och orkesterchef för Smålands Musik och Teater mellan 2010-2015 och senast som orkesterchef för Kungliga Hovkapellet från 2015. 

I sin roll på Kungl Operan har Solberg budgetansvar, konstnärligt ansvar och personalansvar för 112 anställda. Dessutom ansvar för arbetsmiljö, konstnärlig utveckling, anställande av musiker och dirigenter till Operans sceniska produktioner och konserter, samt ansvar för Hovkapellets konsertplanering.

Från maj hamnar den kompetensen hos Norrlandsoperan.

Dessutom: ny orkesterchef

Norrlandsoperan söker sedan tidigare även en ny orkesterchef. Ansökningstiden går ut den 15 januari för den som vill vara med och arbeta med och för operans vision: Sveriges ledande spelplats för nyskapande scenkonst.
LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.