Hovdansaren Madeleine Onne har efter sin karriär som premiärdansare på Kungliga Operan arbetat som chef under de senaste 20 åren. Förutom att ha varit chef för Kungliga Baletten har Madeleine även varit konstnärlig chef för Hong­kong-baletten, Houston Ballet’s Academy och för Finska Nationalbaletten.

Nu träder hon in som chef på Confidencen.

Ulriksdals Slottsteater – Confidencen säger att man är glada över att ha kunnat engagera Madeleine Onne som tillförordnad teaterchef/VD under en period då teaterns ordinarie teaterchef/vd, Fredrik Forslund, är frånvarande.

Med från Kjerstin Dellerts dagar

– Att få komma tillbaka och arbeta på Ulriksdals Slottsteater igen känns fantastiskt! Jag har medverkat i före­ställningar från allra första början när Kjerstin Dellert just hade bestämt sig för att återuppväcka denna juvel till rokokoteater. Som artist har jag fått vara med om utvecklingen från 1979 då vi dansade i det enda utrym­me som fanns – dvs i ett hörn av salongen – till den väl etablerade teater som Confidencen är idag, säger Madeleine Onne i ett pressmeddelande,
 
Stiftelsens styrelse fattade beslut om att engagera Madeleine Onne den 16 maj och redan den 17 maj tillträd­de hon sitt uppdrag. Peter Edholm, teaterns styrelseordförande, är mycket nöjd med att ha kunnat engagera en så kompetent person till rollen som tillförordnad teaterchef och vd.
 
Madeleine Onne kommer att genomföra spelåret 2023 som planerat med bland annat Operagala till Jussi Björlings ära, den populära återkommande Opera- och musikfestivalen samt årets upplaga av festivalen O/Modernt som i år tillägnas Johannes Brahms.
 
Med tanke på Madeleine Onnes bakgrund som hovdansare och mångårig chef vid flera olika balettinstitutio­ner kan man undra om det nu blir mer dans på Confidencens scen.
– Confidencens styrka är för mig att teatern ger plats för en härlig blandning av olika scenkonster. Självklart ligger dansen mig extra varmt om hjärtat så jag ser fram emot att även kunna presentera föreställningar fyllda av dans.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.