För ett år sedan skrev iMusiken om tonsättaren Paula af Malmborg Wards tilltag med att släppa allt från konstmusiken och kasta sig ut i helt andra musikgenrer; jazz och annat sväng, bossa-nova,revy-takter, visor och ballader. Dubbel-cd:n hette Pållans låtar – till slut, från början.

Vi skrev bland annat:
– Ystert, lekfullt, svängigt. Icke alls så som du trodde att en konstmusiktonsättare skulle våga släppa ut. Och vilken nu levande svensk tonsättare skulle kunna ställa upp med dessa vokalinslag?! Sångtexterna och framförandet håller samma höga och originella kvalitet som musiken.

Tomas Löndahl, professor i musikalisk gestaltning och f.d. ständig sekreterare i Kungliga Musikaliska akademien skrev:
– Som all musik på denna höga nivå låter den skenbart enkel. Och det är en av dess styrkor! Men bakom det lättlyssnade ligger ett komplext arbete med det musikaliska hantverket. Det är en fröjd att få upptäcka alla finesser i ensemblens stämmor!

Dubbelt upp

Nu har Paula af Malmborg Ward rusat vidare med sina ypperliga medmusikanter och släpper ännu en dubbel-cd med 18 spår – Mera Pållans låtar (Imogena records). Det händer på Utopia Jazz i Göteborg den 23 februari från kl 20.

Med sig på scenen har hon Per Strandberg, gitarr/sång, Martin Bjurek Svanström, saxofon, Ludvig Ward, synth, Olle Linder, bas/sång, Ossian Ward, trummor/sång. Paula finns med på piano – och i alla sånginslag, förstås.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.